Miltä näytti vuosi 2013 hakukoneoptimoijan silmin katsottuna

Viime vuosi oli, jos mahdollista, vieläkin railakkaampien muutosten aikaa kuin edeltäjänsä. Vuonna 2013 Google sai suollettua ulos 15 päivitystä hakukoneeseensa ja vuonna 2012 tuo luku oli 37. Lähde.

Mutta tässäkin laatu korvaa määrän ja kautta hakukonepiirien näyttää siltä, että suunta vie kohti omia linkkiverkostoja, siis omassa hallinnassa olevia, dedikoiduilla IP-osoitteilla varustettuja hyvälaatuisia domaineja, joista sinä itse voit rakentaa linkkejä omille sivuillesi tukemaan luontaista linkitystä maailmalta.

Luonnollinen linkitys on sanomattakin selvällä tavalla suotavin tapa nostaa tuloksia, mutta sivumäärien kasvaessa, yksittäiselle sivustolle ohjattujen linkkien lukumäärä on tippumaan päin. Siksi monelle tulee mieleen ajatus siitä, että likitystä voisi tukea manuaalisesti.

Toinen valtatrendi vuonna 2013 oli ylioptimoinnin edelleen kasvava penalisointi. Tällä tarkoitan sitä, että EMD-sivulle ei saa kohdistaa ankkuritekstiä, joka on yhtä kuin hakusana, varsinkaan jos sivun title ja URL vielä sisältävät tuon hakusanan. Liika on liikaa pätee tässäkin. Jos taas kyse on muusta kuin EMD-domainista, silloin tuo uhka ei ole reaalinen, jos ankkuriteksteillä ei muutoin pilaa hyvää näkyvyyttään.

Kolmas valtatrendi on linkkispämmäyksen toimiminen lyhytkestoisesti mutta sen tietää jokainen, että pitkäaikaista sivustoa ei saa pilata spämmillä.

Tiivistäen, vuosi 2013 hakukoneoptimointia seuraavalle oli siis aikaa, jolloin meitä opetettiin korrektiin käyttäytymiseen ja ajattelemaan pitkällä tähtäimellä.

Mitä Matt Cutts sanoo siitä, miten sivuston omistaja tietää milloin laatu estää indeksoinnin?
Panda-video