Lyhyet URLit ovat Googlen mieleen

Jos muut tekijät ovat tasaveroisessa arvossa keskenään, kannattaa URLista poistaa lyhyet ja merkityksettömät sanat, jotta saisit etua Googlen silmissä.

Googlen Matt Cutts sanoo, että enintään 5 sanaa sisältävät URLit ovat suosituimmuusasemassa Googlen silmissä

Tässä artikkelissa haastateltu Googlen Matt Cutts kertoo kuinka Google suosii sellaisia verkko-osoitteita, joissa ei harrasteta ns. keyword stuffingia, eli joihin ylläpitäjä ei yritä tunkea kaikkia mahdollisia hakusanojaan. Näin Cutts itse sanoo: "Certainly. If you can make your title four- or five-words long – and it is pretty natural. If you have got a three, four or five words in your URL, that can be perfectly normal. As it gets a little longer, then it starts to look a little worse. Now, our algorithms typically will just weight those words less and just not give you as much credit."

Siis, jos sanaluku nousee pitkälle yli viiden, sanojen paino alkaa liudeta Google algoritmissa. Sanamuotoa tarkalleen tulkiten loppupään sanoilla olisi vähemmän arvoa, mutta tämä ei liene kiveen hakattu tulkinta. Eikä tuo viisi sanaa myöskään ole mikään absoluutti, mutta on ehkä paikallaan pohtia miten pitkiä urleja itse suosii.

Miten helpottaa sanaähkyä URLissa?


Oma käyttöympäristöni on Wordpress lähes kaikissa sivustoissani, joten tarkastelen asioita aina Wordpress edellä. Koska tämä asia on mielestäni melko tärkeä, siis URLien optimointi, tein tutkimustyötä ja parantelutyötä luodakseni itselleni sopivan scriptin: jos katsot kuvaa yllä, siinä eräs englanninkielinen blogini poisti automaattisesti sanat "it" ja "too" koska ne olivat alle nelikirjaimisia, mutta jätti sanan "div" koska se oli poikkeuslistalla.

Tämä koodi lisätään Wordpressin functions.php-tiedostoon ja se poistaa automaattisesti lyhyet sanat jättäen kuitenkin poikkeuslistan sanat ->Tässä alkuperäinen artikkelini aiheesta.

Jos et käytä automatisointia, silloin sinun tulee itse pohtia mitkä sanat URLista voi jättää pois ja mitkä taasen tukevat löydettävyyttäsi kokonaisuutena. Pohdi tällöin URLin ja sivun otsikon keskinäistä suhdetta siten, että voit toiseen laittaa toisia tukisanoja ja toiseen niistä taasen toisia...

Tässä vielä merkityksellinen Cuttsin video siitä miksi väliviiva on usein oikeampi tapa erottaa sanat URLissa.