Googlen hakukoneen Hummingbird-päivitys

Google ilmoitti kuluneella viikolla uudesta algoritmipäivityksestään, jolle iso G antoi nimen "Hummingbird"

Mitä uusi Hummingbird-päivitys tarkoittaa meille kaikille?

Rehellisesti sanottuna nyt on vielä liian aikaista antaa mitään tarkkaa vastausta miten algoritmimuutos meihin kaikkiin vaikuttaa. Omalta osaltani olen nähnyt yhden sivustoni liikkuvan ylös ja alas listauksissa kun olen aina kerran viikossa tehnyt koehakuja. Pahimmillaan olin sivulla 9 ja nyt viimeksi taas etusivun alussa, joten selvästikin muutoksen tuulia on ollut ilmassa.

Jotain kuitenkin tiedämme. Toisin kuin Searchenginelandin Danny kertoo, algoritmi on ilmeisesti ollut käytössä jo muutaman kuukauden verran, näin ainakin Forbesin Josh Steimle kertoo kuulleensa suoraan Googlelta. Lisäksi monista kirjoituksista voidaan päätellä, että vaikka käytännössä koko hakukone on uusittu, sen toimintaperiaatteiden tulisi olla entisellään.

No tuokaan ei ole aivan tottan, koska viimeisen noin vajaan kuukauden ajan joka paikassa on käynyt ilmi, että roskalinkkien voima on palannut ja churn-n-burn periaatteella toimivat sivustot pärjäävät tällä hetkellä paremmin kuin vuosiin. Jotain on siis muuttunutkin.

Entä Suomessa?

Tähänkin on helppo vastata rehellisesti, etten vielä tiedä. Jos jollain lukijoista on kokemuksia, olisi hauskaa kuulla. Yleisestihän Google lanseeraa ensin englanniksi ja sitten vasta muilla kielillä, joten on hyvin mahdollista, ettei suomenkielisillä sivustoilla ole vielä odotettavissa muutoksia.

Kuitenkin Matt Cutts puhui toukokuussa jo siitä, että sisällön kanssa kannattaa olla varovainen, joten oletettavasti nuo tuolloin kerrotut muutokset olivat nyt mukana.